Stanar Preradovićeve ipak neće platiti kaznu za mini vrt! Evo koje je obrazloženje suda

Svi se sjećamo prekrasnog mini vrta stanara zagrebačke Preradovićeve ulice Borisa Novkovića i njegove susjede Martine Živković, a kojemu je krajem srpnja, zbog istog, komunalno redarstvo dostavilo kaznu od 900 kuna.

Kako doznaje Telegram, Općinski prekršajni sud u Zagrebu 11. studenoga oslobodio je Novkovića, uz obrazloženje kako se radi o beznačajnom prekršaju. Žalba protiv ove presude, piše također, nije dopuštena.

“Sud je u tijeku postupka utvrdio da u ovom slučaju nema prekršaja, iako su ostvarena njegova bitna obilježja, jer je stupanj ugrožavanja ili povrede javnog poretka, društvene discipline i društvenih vrijednosti u odnosu na opisani prekršaj čija je obilježja okrivljenik ostvario, neznatan, pa slijedom navedenog nema prekršaja sukladno članku 24.a Prekršajnog zakona”, piše u presudi.

Novković je ipak dodao za Telegram ,kako je žalosno da na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu i dalje traje prekršajni postupak protiv njegove susjede za identičnu pravnu stvar, a koja će vjerojatno rezultirati istom presudom.


Komentari