Središće postaje najpopularniji zagrebački kvart: Stanove tamo žele svi, a najviše Amerikanci!

Središće (foto: Wikimedia Commons)

Središće se prometnulo u jedan od najpoželjnijih zagrebačkih kvartova uz Vrbane III, Trešnjevku i Trnje, ako je suditi po zanimanju za tamošnje stanove.

Sadržaji koji ovaj novozagrebački kvart čine primamljivim svakako su u prvom redu park i jezero Bundek, no tu su i nedavno otvorene američka visoka škole RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia te Američka međunarodna škola u Zagrebu (AISZ). Popularnosti kvarta pridonijela je i nedavna gradnja novih stambenih zgrada od kojih je dio pred useljenjem.

FOTO: SANGRAD + AVP

Najveća je potražnja za manjim kvalitetnim trosobnim i manjim četverosobnim stanovima, površine između 60 i 90 kvadrata, čija cijena nije puno veća od 200.000 eura. No, tražene cijene na tržištu su visoke, neke čak do 3000 eura za kvadrat dobro opremljenog stana, piše Jutarnji.

Uz spomenuti sadržaj, ljude privlači i blizina Avenue Malla, Muzeja suvremene umjetnosti, Hipodroma.

“U Centru Bundek je jedan od najboljih privatnih vrtića. Važan je i sam smještaj tog kvarta blizu središta grada. Sve to doprinosi njegovoj vrijednosti”, kaže Boro Vujović, direktor agencije za poslovanje nekretninama Operta.

“Rast potražnje za Bundekom počeo je još prije nekoliko godina kada je Zagrebačka banka gradila Centar Bundek. Nedavno preseljenje američke škole dodatno je utjecalo na popularnost samog kvarta. Središće ima sreću što je pozicionirano uz jezero Bundek koje je jedan od većih aduta njegove popularnosti. Kao što su na drugoj strani zapadno kvartovi poput Vrbana III napravili velik odmak, slično se događa i ovdje. Sam Novi Zagreb je prekrasno planski građen, ali nema mjesta novogradnjama, dok se u ovom kvartu otvorilo nekoliko novih građevinskih kazeta što je također njegov plus za tržište” kaže Sergio Serdarušić, direktor agencije Eurovila.

Posebno zainteresirani za ovaj dio Zagreba s druge strane rijeke Save su, dodaje on, djelatnici Veleposlanstva SAD-a jer je samo Veleposlanstvo u Buzinu, a sad su tu i američke školske ustanove. I u tvrtki koja je gradila Meandar kažu nam da su kod njih iz američkog veleposlanstva željeli kupiti nekoliko velikih stanova, ali su zakasnili. I oni su, smatraju, pridonijeli popularnosti kvarta osvještavanjem kvalitete Središća kroz svoje oglašavanje.

Naselje je izuzetno dobro prometno povezano cestovno i javnim prijevozom s centrom grada, aerodromom i autocestom A1. Nedavno je ovdje počela i gradnja javne osnovne škole, a gradit će se sigurno još jer postoji dosta slobodnoga prostora.


Komentari