SRAMOTAN ČIN! Osvanuo grafit na Prizemljenom suncu nakon samo 10 dana od ponovnog postavljanja

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedna od najpoznatijih zagrebačkih skulptura svakako je Kožarićevo Prizemljeno sunce u Bogovićevoj. S obzirom da je u potresu oštećeno, nakon dugih osam mjeseci restauracije Zagrepčani su 20. studenog ponovno imali prilike uživati u ljepoti ove jedinstvene skulpture.

Podsjećamo, ljevaonica umjetnina Ujević preuzela je zahtjevan posao restauracije djela, a Ujević je nakon uspješne obnove ukazao građanima na ono najbitnije.

“Podigli smo ga na restauraciju nakon potresa jer je postojala opasnost da se dio obližnjeg zida uruši na njega. Probleme nam nisu zadavali grafiti, već ogrebotine. Brazde su bile duboke, no uspjeli smo ih ukloniti. Bojim se da će ga izgrebati opet pa ovim putem apeliram na građane da to ne rade”, rekao je Ujević.

Izvor: Facebook

Zagrepčani Sunce dobro pamte po ružnim grafitima i ogrebotinama, a ono što je uznemirilo sve jest činjenica da je samo deset dana od ponovnog postavljanja u srce grada, netko imao potrebu ostaviti svoj potpis.

Tako je danas na Prizemljenom Suncu, na veliku žalost svih koji su više od pola godine uložili u obnovu skulpture, osvanuo grafit  “Kiki“.


Komentari