‘SPAŠEN JE LJUDSKI ŽIVOT’ Zagrepčanin opisao detalje akcije u Prečkom:’Ugledavši prijatelja da leži na podu, policajac je odmah reagirao’

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Da zagrebačka policija dobro radi svoj posao, posvjedočio jedan građanin koji je detaljno pisao situaciju koja mu se dogodila 21. lipnja.

“Došao sam u obilazak bolesnog prijatelja u Prečkom, no kako mi se nije javljao na mobitel, u više navrata sam zvonio na vratima stana, ali se imenovani nije odazivao niti na zvono niti na usmene pozive ispred vrata stana. Prvo sam pomislio na moguću nezgodu, pa sam nazvao VII. policijsku postaju Zagreb (Trešnjevka) i zamolio da pošalju patrolu”, započeo je svoju priču Zagrepčanin.

“Odmah po dolasku policijskih službenika, ponovno smo pokušali zvoniti na vratima stana, ali se nitko nije javljao, pa je policijski službenik hitno pozvao vatrogasce, da dođu i da se u stan pokuša ući kroz balkon, čime je izbjegnuto razbijanje ulaznih vrata stana i izbjegnut veliki trošak popravka istih”, otkrio je.

“Čim su vatrogasci stigli, policijski službenik se hitno popeo na balkon. Vidjevši prijatelja da leži na podu u dnevnom boravku stana, odmah je nazvao Hitnu medicinsku službu i zatražio od iste da hitno i bez odgode pošalju medicinsko osoblje da pruže pomoć unesrećenome. Takvom brzom intervencijom i postupkom vaših policijskih službenika, spašen je jedan ljudski život, jer da se nije odmah reagiralo, ishod bi bio siguran gubitak jednog života, jednog inače dobroćudnog čovjeka”, napisao je muškarac i zahvalio se zagrebačkoj policiji.

Pohvalu im je odlučio poslati i na mail te je poručio:

“U nadi da se ovakve situacije što manje dešavaju u našem Gradu i da vaši policajci ne moraju raditi takve stresne intervencije, još jedno veliko hvala”


Komentari