SMETAJU VAM DOSADNE MUŠICE? Dobili smo odgovor iz Grada i nažalost pomoći – nema!

Foto: Zagreb.info

U Zagrebu vlada opsadno stanje, a nije riječ o nikakvim prometnim gužvama, mnogoljudnim događajima ili izvanrednim situacijama, već o vrlo jednostavnoj i rekli bi, dosadnoj životinji.

Naime, zagrebačke ulice zaposjele su dosadne mušice. Točno one koje vam upadnu u oko dok vozite bicikl ili vam se skupljaju na majici tijekom ispijanja kave na terasi.

Nakon što smo pisali o Zagrepčanki koja se neugodno iznenadili brojem mušica na Bundeku, a koje su joj, prema vlastitom priznanju, pokvarile ugodno bicikliranje po tom zagrebačkom jezeru, Poslali smo upit Gradu Zagrebu, kako biSMO saznali što se to točno događa i što se poduzima po tom pitanju.

Građanima upropašteno opuštanje na Bundeku: ‘Posvuda su, upadaju u oči!’

“Mušice su u ovom dijelu godine uvijek prisutne u većem broju, a trenutno još i više zbog tople zime i vlažnog mjeseca travnja“, stoji u odgovoru iz Grada. 

Navode i kako na tom području ne smiju prskati, špricati, zaprašivati ili štogod treće kako bi rastjerali mušice.

“Kako se na području Bundeka nalaze bunari Vodoprivrede koji spadaju u  1. zonu zaštite jer se na njima svakodnevno ispituje kakvoća vode, na tom području ne smiju se primjenjivati nikakva zaštitna sredstva.”

Komentari