Sezona sladoleda počela!: Donosimo najbolja mjesta u gradu za degustaciju sladoleda

FOTO: Facebook/ slastičarnica Millennium

Sigurno imate nekog u svojem društvu tko ne voli sladoled pa se svi stalno čude kako takve osobe uopće postoje. Njih rijetko nalazimo jer su u manjini te zato mi donosimo najbolje sladolede u gradu da se i njihova nepca predomisle te zavole ovu ledenu deliciju.

1. ORANŽ WINE BAR

Ovo toplo i šarmantno mjesto, spoj stilova španjolskih tapaserija i francuskih vinoteka, osim vrhnuskih jela za doručak, ručak i večeru, nude i nezaobilazne deserte. U njihovom izlogu imaju vrlo zamjetnu i oku privlačnu kolekciju okusa sladoleda. Ima sve od klasičnih vrsta poput vanilije i čokolade, do nekih egzotičnih poput naranče, cikle i đumbira.

2. SLASTIČARNA MILLENNIUM

U samom srcu Zagreba, u ovoj vas slastičarnici očekuju najfinije slastice koje potpisuju ponajveći slastičari Europe. Ovo je mjesto posebno s dugotrajnom tradicijom i novim asortimanom. U svojoj ponudi nude kolače, torte, mignone, krostate, tarteljete i mousseve, bigne i profiterole te fantastične slastice i sladoledne deserte u čaši. Millennium lounge bar nalazi se u novootvorenom ekskluzivnom loungeu na više od 350 kvadrata zatvorenog prostora i otvorene, prostrane terase, s ponudom novih slanih i slatkih delicija , vrhunskih vina i kave, svježe voćne sokove i drugih stvari iz ponude.

3. AMELIE

Posjećamo, dašak francuskog glamura u Zagreb donose slastičarne Amélie, od kojih se jedna nova otvorila na lokaciji Brune Bušića 16. Hrabra poduzetnica i slastičarka Žakline Troskot se nakon prve dvije, koje su osvojile srca i nepca Zagrepčana, odvažila otvoriti i treću. Njihove slastice ne obožavaju sam Zagrepčani, nego svi posjetioci ovog komadića raja. Osim raznih vrsta kolača, nude i sladoled koji je jedan od najomiljenijih u gradu.

4.SLASTIČARNA CHOCOLAT 041

Iako je interijer možda minimalistički, ali svakako okusi nisu. Ovo posebno mjesto mnogi raduju posjete pa se rado  i vraćaju.  U njihovoj ponudi se nalaze sve talijanske delicije, d suhomestantih proizvoda do neizostavnog i neponovljivog sladoleda. SVe je domaće, rađeno s puno pažnje, posvećenosti i ljubavi, te mnogi kažu, kako je upravo to njihov tajni sastojak.

Izvor: Tripadvisor

5. SLASTIČARNICA ORIJENT

Ovaj obiteljski obrt postoji još od davne1936. godine. Njihova karakteristika je što koriste isključivo vrhunske, prirodne sastojke. Dok sladoled izrađuju po stogodišnjoj recepturi, kolače smišljaju u korak s najnovijim svjetskim trendovima. Svakako mjesto koje vrijedi posjetiti, a njihova lokacija je Maksimirska 34 u Zagrebu.

 

 

 


Komentari