SELIMO GRUNTOVNICU U LUKSUZNU ZGRADU! Evo koliko ćemo to platiti

Index

Ministarstvu pravosuđa dobilo je Vladino odobrenje da na teret proračuna sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora u Sky Officeu na zapadu Zagreba za potrebe smještaja Zemljišnoknjižnog odjela zagrebačkog Općinskog građanskog suda, koji se izmješta iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) budući da će taj prostor biti središnje mjesto za provedbu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine.

Kako Ministarstvo državne imovine nije raspolagalo nekretninom u vlasništvu države koja bi svojim karakteristikama i površinom odgovarala potrebama Općinskog građanskog suda, Ministarstvo pravosuđa se nakon prikupljanja ponuda odlučilo za zakup poslovnog prostora u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića, odnosno prostor Sky Officea, prenosi Index.

Ukupna je zakupljena površina od 3357 četvornih metara (zajedno s parkirnim mjestima i skladišnim prostorom), i to na tri godine – od 1. ožujka ove do 28. veljače 2022. godine.

Mjesečna zakupnina iznosit će 425.396 kuna, uključujući troškove za režije, što je za tri godine zakupa ukupno 15,3 milijuna kuna.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ističe da je zakup privremen najavljujući da će država urediti potpuno novu “gruntovnicu”, najveću u Hrvatskoj, koja će biti na prostoru u vlasništvu države.

Projekt bi trebao biti gotov 2021. godine, a za izgradnju su osigurana sredstva temeljem kredita Svjetske banke, rekao je Bošnjaković.


Komentari