Sava iz davnih dana! Evo kako je sve to prije izgledalo

FOTO: Zagreb - Kakav je bio nekada

Damir Tomas profesor je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a nekada je bio stanar zagrebačkog doma na Savi. Studirao je drvnu tehnologiju na Šumarskom fakultetu u Zagrebu tijekom 80-ih i 90-ih godina pa je rado za podijelio priče iz svojih studentskih i domskih dana s portalom MojFaks.com.

Imao je sreće sa školovanjem, kaže, jer je upravo tada krenulo povećavanje standarda u studenskim domovima. To je bilo taman nakon Univerzijade. Izgrađen je restoran, slastičarnica, pizzerija te dvorana Pauk. Bijeli veš se kuhao u ogromnom loncu koji se posuđivao, a kada je došlo do poskupljenja, svi su izlazili na prosvjede.

Često se bavio fotografijom pa je tako znao pokriti dobar dio studentskog budžeta. Doma su se javljali jednom ili dvaput tjedno jer je red za govornice bio jako dug. Druženja su bila po sobama i u slastičarnici, a i poznati su bili ilegalci koji su znali bježati s balkona kada bi uletile kontrole soba. Na to se gledalo kroz prste jer se za njih znalo.

Ispričao je da su organizirali puno izložbi i raznih događanja kao što su izbori ljepote, izbor najljepših nogu, foto sessione, osnovali su manekensku agenciju te držali predavanja i tečajeve. Kako kaže, bilo je živo i na kraju su svi uspješno diplomirali, vratili se iz rata i ostvarili više manje uspješne karijere.

Za kraj je poručio treba proživjeti najljepše godine života koje su upravo te studentske.


Komentari