Sandi Cenov u suradnji s MUP-om savjetuje vozače motora o sigurnosti: Bajkeri su pravi vjesnici proljeća!

Foto: MUP TV

Pjevač Sandi Cenov poznat kao pasionirani vozač motora u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova snimio je poruku ‘kolegama bajkerima koji su pravi vjesnici proljeća’ kako bi ih upozorio na važnost sigurne vožnje zagrebačkim cestama.

“Iskustvo, pamet u glavu, ako nemate iskustva samo polako” poručio je Sandi i istaknuo važnost korištenja zaštitne opreme tijekom vožnje na motoru.

“Sigurnost je sve”, zaključio je Sandi, a Policijska uprava zagrebačka objavila je savjete kako vožnju motociklom učiniti sigurnom.

Foto: Wikimedia Commons

Policijska uprava zagrebačka, kao i svake godine i ovom prilikom podsjeća na obveze vozača mopeda i vozače svih vrsta motociklista :

  • upravljajte mopedima i motociklima propisanim brzinama, odnosno brzinu prilagodite uvjetima na kolniku,
  • vodite brigu o registraciji, osiguranju i tehničkoj ispravnosti vaših mopeda ili motocikala,
  • upravljajte navedenim vozilima samo ukoliko imate položeni vozački ispit i potrebnu položenu kategoriju te ne obavljajte samostalno i bez atesta preinake na vozilima,
  • tijekom vožnje, vozači i putnici obavezno koristite homologiranu i propisno pričvršćenu kacigu, uz preporuku korištenja i druge zaštitne opreme.

Često vozači mopeda i motocikala zbog svog neodgovornog ponašanja u prometu na cestama i grubog kršenja propisa sudjeluju u prometnih nesrećama u kojima, nažalost, uz sudare s drugim vozilima, izlijetanjem s kolnika  ili naleta na druge objekte smrtno stradaju ili zadobiju teške tjelesne ozljede, podsjetila je Policijska uprava zagrebačka.


Komentari