RUGLO GRADA USKORO ODLAZI U POVIJEST! Kreće projekt revitalizacije, stanari skeptični: ‘Svaka nova vlast kaže da će srušiti, ali još smo tu’

Vizija budućeg kompleksa Paromlin (Foto: Screenshot)

Ruglo Zagreba koje godinama prijeti prolaznicima, napokon bi trebalo dobiti novi izgled. Kao što je ranije najavljivano, projekt gradske knjižnice Paromlin uskoro bi trebao krenuti u realizaciju. Dio iz europskih fondova, dio nakon rebalansa proračuna trebali bi osigurati iznos od 80 milijuna eura koliko je potrebno za 30 tisuća četvornih metara novog objekta.

ŠTAKORI, FEKALIJE, KAMIONI SMEĆA! Kuća u centru Zagreba ima priču u koju je teško povjerovati: Kraj nje ste i sami više puta prošli

Grad je već počeo s otkupljivanjem nekretnina i zemljišta uz budući kompleks, tako da bi nastao jedan potpuno novi blok koji će uljepšati vizuru Zagreba.

Potpuno devastirana zgrada nakon 35 godina trebala bi postati dio prošlosti, a nova zgrada bila bi njena replika.

“Radi se o rekonstrukciji, dogradnji odnosno replici krila koje je palo i jednoj staklenoj suvremenoj dogradnji u preostatku ovog prostora”, rekao je za HRT Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Stanari iz Koturaške, njih 15, kažu kako ih još nitko nije zvao.

“Prije 60 godina su došli i rekli su nemojte kupovati drva jer ćemo vas rušiti na proljeće i tako svaka nova vlast kaže, sad ćemo vas srušiti, ali još smo tu”, rekao je Marijan, stanar Koturaške ceste.

Korlaet pojašnjava kako Grad može otkupljivati zemljište po cijeni koju je procijenio sudski vještak i potvrdilo procjeniteljsko povjerenstvo te da tu nema pregovaranja i cjenkanja.

“Ja se nadam da će biti razumijevanja jer te cijene su realne i Grad ima dobru namjeru, radi se o općem dobru, o javnom dobru. Želimo dovršiti Grad, želimo urediti ovu agoru da tako kažem, modernog Zagreba, istaknuo je Luka Korlaet.

Krajem lipnja trebao bi krenuti natječaj za javnu nabavu, a prvi građevinski radovi trebali bi krenuti do kraja godine. Početak je to ambicioznih najava nove gradske vlasti koja želi provesti revitalizaciju središta grada južno od željezničke pruge.


Komentari