Rotary club Zagreb Zrinjevac donirao violine i opremu djeci s posebnim potrebama

Izvor: Rotary Club Zagreb Zrinjevac

Proteklog vikenda odvilo se finale akcije Violinmusic4all u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Zagrebu. Riječ je o projektu koji počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine u terapijske svrhe posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama.

Kako je riječ o vrijednom projektu, u Hrvatskoj je stekao veliku pozornost i interes medija, stručnjaka, pa i institucija, u ovome slučaju Rotary cluba.

Tako su članovi Rotary kluba Zagreb Zrinjevac u sklopu finala djeci uručili violine i opremu. Instrumenti su kupljeni donacijama koje su prikupljanje u sklopu akcije koju je RC Zagreb Zrinjevac proveo u prošloj rotarijanskoj godini.

Donaciju su primili s oduševljenjem i odmah odlučili isprobati instrumente, pa su na licu mjesta zasvirali i svima donijeli osmijehe na lica.

Oduševljenje su podijelili i na svome Facebook profilu objavom: “Rotary Club Zagreb Zrinjevac obradovao nas je s tri električne violine i jednom akustičnom violinom. Prije godinu dana inicijativu za donacijom je pokrenuo tadašnji predsjednik Tin Lesić, a realizirao ju je sadašnji predsjednik Vedran Strukar. Koliko su značajne takve donacije jučer se moglo vidjeti na licima polaznika. Hvala vam od srca”.

 

Naučite kako snimati film uz mentora Darija Juričana potpuno besplatno!


Komentari