RELI PO GUŠTU KULTURNJAKA: Čak četiri dana besplatan je ulaz u zagrebačke galerije, cilj je obići ih sve!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Od četvrtka do nedjelje od 17 do 22 sata održava se 7. Reli po galerijama, dio Artupunkture, umjetničke platforme Turističke zajednice grada Zagreba. Ovakvim pristupom želi se okupiti i mapirati galerije u hrvatskim gradovima kako bi se umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost.

Glavni dan relija je 17. rujan 2021. i jedini taj dan u Reliju po galerijama sudjeluju sve galerije, a ulaz je slobodan.

Pravila igre su jednostavna – obilazeći galerije i razgledavajući izložbe skupljate naljepnice, a ako uspijete posjetiti sve galerije označene na mapi, dobit ćete diplomu za doprinos u kulturi. Ista će se dodijeliti virtualnim putem.

“Kako osvojiti diplomu? Pokupi mapu u jednoj od galerija i u svakoj sljedećoj galeriji koju posjetiš pokupi naljepnicu i zalijepi je na kružić koji označava lokaciju galerije. Kada obiđeš sve galerije dobivaš diplomu. Za dobivanje diplome je potrebno poslati fotografiju popunjene mape na [email protected]”, pojašnjavaju.

U reliju sudjeluju Galerija Kranjčar, Galerija VN, Galerija Matice Hrvatske, Galerija SC, Galerija ULUPUH, HDLU, Galerija Karas, Galerija Šira, Oris – Kuća arhitekture te Galerija Događanja.


Komentari