Razgovor s fra Rokom Bedalovom uoči Pučkih misija: ‘Posljednja je bila prije više od 40 godina, a na njoj je bila Majka Terezija’

Foto: Arhiva

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu od petka 18. do nedjelje 27. ožujka bit će održane Pučke misije i to u sklopu 90. obljetnice župe i 100. obljetnice dolaska franjevaca na Sv. Duh.

Kako nam je objasnio fra Roko Bedalov, župnik u crkvi sv. Antuna Padovanskog, “pučke misije su posebne duhovne obnove u posebnoj prigodi kao što je ova u kojoj slavimo 90. rođendan naše župe i sto godina otkako su franjevci ovdje došli”.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ispričao nam je i da je posljednja Pučka misija održana prije više od 40 godina i to sa veoma posebnim misionarima.

“1978. godine održana je posljednja Pučka misija i to kada se slavilo 1300 godina od Velikog krsnog zavjeta, a tada su misionari bili Majka Terezija i otac Ante Gabrić“, rekao nam je župnik Roko Bedalov.

Ispričao nam je i da su pučke misije posebno vrijeme i za župu i za župljane jer se tada događaju nagovori, susreti s vjernicima i održavaju posebni susreti s misionarima. Ovog puta oni će biti salezijanci don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut. U službu će ih prvoga dana tijekom slavlja euharistije u 19 sati uvesti zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Foto: Župa sv. Antuna Padovanskog

“Misionari don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut koji će se kroz deset dana susresti sa prvopričesnicima, pjevačima i zborovima iz naše župe”, najavio je fra Roko i dodao da će se događati i posebni susreti s posebnim nakanama.

“U ponedjeljak će se misionari susresti sa prvopričesnicima, pjevačima i zborovima, a u utorak s prosvjetnim radnicima, nakon toga u srijedu s liječnicima, pa u četvrtak s dječjim grupama u našoj župi”, rekao nam je fra Roko.

Svakoga dana Pučkih misija, večernju pučku pobožnost prije mise i misu u 19 sati predvodit će don Damir i don Mihovil. Svake večeri će uputiti prigodnu korizmenu homiliju s nagovorom i poticajem za produbljivanje osobne vjere. U nedjelju 20. ožujka, predslavit će sve mise; u 7:30, 9, 10:30, 12 i 19 sati.

“Bit će ovo dinamični dani za našu župu i kroz 10 dana, prikazat će se po nekoliko crtica iz povijesti naše crkve”, zaključio je fra Roko.

Komentari