Ratni heroj napokon dobiva trg u Zagrebu! Skupština je odluku donijela jednoglasno, a doznajemo i lokaciju

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su podržali da se park na Trnju, smješten s južne strane Ulice grada Vukovara između Korčulanske i Lopudske ulice, imenuje u spomen na stožernog generala Petra Stipetića.

Prijedlog zaključka zastupnika Marka Torjanca o pripremi dokumentacije i podnošenju prijedloga zaključka o podizanju spomenika stožernom generalu Petru Stipetiću većinom je glasova prihvaćen, a u prijedlogu zaključka se od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića traži da najkasnije u roku od 90 dana provede potrebne radnje, pripremi i podnese Povjerenstvu za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, spomen-ploče, sakralna obilježja i umjetničke instalacije dokumentaciju na temelju koje bi ono donijelo potrebne odluke o postavljanju spomenika generalu Stipetiću.

Potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina istaknula je da Bandić smatra da nema potrebe donositi spomenuti zaključak jer je posao koji se u zaključku od njega traži – već odradio i sve je u postupku te odbori rade svoj posao.

“Inzistiranje da prihvatimo zaključak da je gradonačelnik dužan učiniti nešto što je već u toku i već učinjeno pitanje je koje je vezano uz političke stavove nego uz suštinu same točke”, smatra Stavljenić-Rukavina.

Navela je da je pronađena odgovarajuća javna površina koja je dostojna tome da se tamo pripremi spomen obilježje Stipetiću, a istovremeno da se park imenuje njegovim imenom. “U pripremi je i idejno rješenje”, rekla je Stavljenić Rukavina.

 

 


Komentari