RADOVI U SIGETU! Asfaltirali su ulicu, ali nisu postavili nogostup. Iz Grada odgovaraju: ‘U ulici nema prostora za nogostup’

Ilustracija (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Radmanovačka ulica u Sigetu nedavno je napokon dobila novi asfalt. Međutim, čitateljica nam se požalila da je ulica asfaltirana samo do željezničke pruge te i dalje nema nogostupa. Ta ulica je i inače poznata kao jako uska te vozači tijekom mimoilaženja s drugim vozilima trebaju biti izrazito oprezni.

Grad Zagreb upitali smo zašto se asfalt samo postavljao do pruge te hoće li se radovi nastaviti i dalje. Također, zanimalo nas je zašto tijekom obnove nije postavljen nogostup te namjerava li se on u budućnosti postaviti.

Iz Grada su nam odgovorili kako na pojedinim mjestima u Radmanovačkoj ulici nema prostora za nogostup koji bi bio postavljen prema pravilniku i zakonu o sigurnosti na cestama, a da predmetna ulica ostane dvosmjerna.

“Zbog toga, Sektor za ceste GU za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u svojim planskim dokumentima nije predvidio izgradnju nogostupa”, objašnjavaju.

“Sukladno Zakonu o cestama za Radmanovačku ulicu provedeno je geodetsko (položajno) snimanje postojećeg stanja prometnice u nastavku Utinjske preko pružnog prijelaza do UPU-a Podbrežje te će u katastru i zemljišnim knjigama biti evidentirano njezino stvarno stanje, čime će se dobiti širi koridor za ispitati mogućnost izvedbe nogostupa na tom dijelu, a ukoliko ne bude prostornih ograničenja, odnosno potrebe rješavanja imovinskih odnosa. Ulica koja nije asfaltirana i koja se nalazi iza pruge, a koja je nastavak na Radmanovačke, je Utinjska ulica”, kažu iz Grada.

“Što se rekonstrukcije Utinjske ulice tiče, zahvat je predviđen na dijelu gdje nema izvedenog nogostupa, od Perjasičke do raskrižja s prometnicom na k.č. 2172/1 k.o. Klara, istočno od Ulice Frane Malnara, uključivo i raskrižje. U zoni zahvata nalaze se i lokacije za autobusna stajališta. Idejni projekt je izrađen te su prikupljeni svi posebni uvjeti nadležnih javnopravnih tijela. Projektom je predviđena rekonstrukcija prometnice širine kolnika 6 m te obostranih nogostupa širine 1,5 m. U tijeku je ishođenje lokacijske dozvole”, zaključuju iz Grada Zagreba.


Komentari