RADNO NA SREDNJACIMA Nastavlja se obnova vrelovoda, doznajemo hoće li stanari tog kvarta ostati bez tople vode

Foto: Facebook

U proteklih nekoliko tjedana na Srednjacima je poprilično radno. U Ulici braće Domany odložene su cijevi, što je kod stanare tog područja otvorilo pitanje hoće li ostati bez toplinske energije.

Na čemu se točno radi za Zagreb.info otkrili su iz HEP Toplinarstva. Riječ je o nastavku velikog projekta s ciljem revitalizacije vrelovodne mreže u Zagrebu.

“Tijekom proljeća i ljeta ove godine HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. nastavlja s provođenjem radova koji su dio projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba u sklopu kojeg se planira u razdoblju od 2021. do 2023. godine revitalizirati jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj”, priopćili su iz HEP Toplinarstva.

Navode i da su ciljevi projekta su povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava, povećanje pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom, smanjenje toplinskih gubitaka, smanjenje gubitaka nadopune pogonske vode, smanjenje broja hitnih intervencija u sustavu i smanjenje emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

S pripremom gradilišta na Srednjacima započeli su tijekom ožujka ove godine.

“Vrelovodne cijevi namijenjene su za radove koji će se provoditi od križanja Ulice braće Domany i Horvaćanske ceste prema zapadu do Ulice Augusta Prosenika. Za vrijeme provođenja radova na predmetnoj dionici, krajnjim kupcima u naselju Srednjaci neće biti obustavljena isporuka toplinske energije”, zaključuju iz Hep Toplinarstva.

Komentari