QUADOVIMA PREGAZILI LIPE NA MEDVEDNICI: ‘Sadnice su od životinja zaštićene uočljivom mrežom, ali očito da ne postoji zaštita od ljudotinja’

Foto: HPD Lipa Sesvete/Facebook

Prošlog su vikenda planirari iz HPD-a Lipa Sesvete posadili klonirane stare lipe iz Planine Donje. Sadnicama su omeđili planinarski dom i kapelicu.

No, jučer je otkriveno kako je ova donacija Udruge Zelene i plave Sesvete i Hrvatskog šumarskog instituta znatno oštećena.

“Ovo što je danas napravljeno ispred kapele je iživljavanje! Sadnice su zaštićene uočljivom mrežom koja bi trebala zaštiti od divljih životinja, ali očito da ne postoji zaštita od ljudotinja”, stoji u objavi HPD-a na Facebooku. Naime, netko je, vozeći motocikl ili quad, izrovao prostor oko kapelice, a jedna je sadnica potrgana.

“To je prostor namijenjen svima, planinarima, izletnicima, našim najmanjima. Od vas koji dolazite očekuje se da čuvate okolicu našeg Planinarskog doma LIPA. Ovo što je danas napravljeno ispred kapele je iživljavanje”, tvrde iz planinarskog društva. U nedjelju bi se na ovom pregaženom travnjaku trebala održati sveta misa, pa iz HPD-a mole planinare da koriste označene puteve.”


Komentari