Putnica se zgrozila ponašanjem uličnih svirača u tramvaju pa smo pitali ZET radi li se o prekršaju. Doznajemo tko je u pravu!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što se putnica u tramvaju zgrozila ponašanjem dvojice mladića koji su s gitarom i pojačalom ušli u vozilo pa napravili mini koncert, kontaktirali smo ZET da nam pojasni je li sviranje u javnom prijevozu dopušteno.

“Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba o prijevozu putnika u javnom prometu i Općim uvjetima isporuke komunalne usluge komunalnog linijskog prijevoza putnika regulirane su i obveze putnika.

U članku 31. spomenute Odluke navodi se kako je putnicima, između ostaloga, zabranjeno uznemiravati ostale putnike u vozilu. Prometno osoblje će od takvih putnika zatražiti da napuste vozilo.

Nadzor nad primjenom ove Odluke temeljem članka 36. obavlja komunalno redarstvo. U obavljanju nadzora komunalni redar ovlašten je, između ostaloga, naplatiti kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, a ona prema članku 38. iznosi od 500,00 do 800,00 kuna”, poručili su iz ZET-a.

Podsjećamo, književnica Nives Puhalo objasnila nam je kako su ušli su u krcat tramvaj na Frankopanskoj u vrijeme kada se svi vraćaju s posla, a onda je uslijedio je pravi talambas. Smatra da se ovdje radi o neozbiljnosti, neodgovornosti i drskosti prema cijelom Kriznom stožeru.

PUTNICA ZGROŽENA: ‘U tramvaje ulaze ulični svirači, trkeljaju s gitarom i urlaju ljudima na uho. ZET, kako je to moguće?’


Komentari