PUTNICA ZGROŽENA: ‘U tramvaje ulaze ulični svirači, trkeljaju s gitarom i urlaju ljudima na uho. ZET, kako je to moguće?’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponašanje putnika u tramvaju trebalo bi biti sukladno epidemiološkim preporukama. Iako se Zagrepčani voze prekriveni zaštitnim maskama, pojedinim sugrađanima ne odogovara ponašanje određenih putnika, o ovome slučaju dvojice mladića koji su s gitarom i pojačalom ušli u vozilo pa napravili mini koncert.

“Ušli su u krcat tramvaj na Frankopaskoj, u vrijeme kada se svi vraćaju s posla, a onda je uslijedio je pravi talambas. Sad postavljam pitanje ZET-u kako je moguće da se ovo dopušta da se to radi u njihovim tramvajima?”, poručila je naša čitateljica, književnica Nives Puhalo.

“S jedne strane Krizni stožer nas na sve moguće načine pokušava zaštititi od ove ugroze od virusa, a s druge strane se dozvoljava da u tramvaje ulaze ovakvi ulični svirači, rade nered u tramvaju ovako trkeljajući s tom gitarom i s tim pojačalom, guraju se uz ljude i urlaju im na uho, a liječnici gospodin Beroš, gospodin Capak i gospođa Markotić upozoravaju da se ovaj virus širi i aerosolom“, upitala se zgrožena književnica navodeći da u to doba putnici jedva drže razmak.

Smatra da se ovdje radi o neozbiljnosti, neodgovornosti i drskosti prema cijelom Kriznom stožeru.

“Pošteno plaćamo svoje godišnje tramvajske karte za vožnju vašim tramvajima a ne za slušanje neartikuliranih krikova pojedinih “veseljaka” koji ulete ovako u tramvaje ne plate niti kartu i na silu maltretiraju putnike”, zaključuje.

Upit smiju li svirači ulaziti u tramvaj s instrumentima i svirati poslali smo ZET-u. Odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo. 


Komentari