Provedite vikend u prirodi pa upoznajte naš grad: Posljednja u nizu šetnji uz zagrebačke potoke skriva pravi mali raj

Foto: Facebook/Mapiranje Trešnjevke

Mapiranje Trešnjevke i Centar za kulturu Trešnjevka organiziraju posljednju šetnju zagrebačkim kvartovima u sklopu ciklusa “Šećemo uz Trešnjevačke potoke!“, a na red je došao i potok Kuniščak.

Svi zainteresirani pozvani su da se okupe na Trešnjevačkom trgu, kraj tržnice, a šetnja će trajati do 3 do 3 i pol sata. Uključuje obilazak potoka Kuniščak, od Trešnjevačkog trga, gdje u njega podzemno utiče potok Jelenovac, pa sve do područja na kojem se nalaze njegovi izvori, između Šestina i Lukšića.

Kuniščak ima tri posve različita lica – na području Trešnjevke posve nevidljivo, podzemno kao i na dijelu kod Šestinskog dola, no kasnije na svjetlo dana izlazi i krasi ugodnu šetnju kroz šumarke i livade pa se na najsjevernijem dijelu skriva među brežuljcima s voćnjacima i vinogradima, govore organizatori koji dodaju da će šetnja obuhvatiti sva tri dijela.

Naposljetku, za šetnju nije potrebna prijava, ista je većim dijelom prikladna za dolazak biciklima (osim posljednjih 15 minuta hoda), a isto vrijedi i dolazak sa dječjim ili invalidskim kolicima. Preporučava se dolazak javnim prijevozom dok je povratak osmišljen autobusom ZET-ove linije 128 Lukšići-Črnomerec. “Dio staza će sigurno biti blatnjav pa vas molimo da ponesete prikladnu obuću”, zaključuju organizatori.

Komentari