Projekt Ilica Q’art Restart: Sve je spremno za prvomajsko druženje uz roštilj i grah na Ilici

Foto: Ilica Q'art

ZSA OZA OBJAProjekt Ilica: Q’ART probudio je cijeli Zagreb te se nastavlja rasti i širiti već šestu godinu zaredom, poručuju iz tog umjetničkog projekta.

“U 2022. godini očekuju nas 4 festivalska izdanja čiji su programi zamišljeni kao višedimenzionalno multidisciplinarno događanje koje podrazumijeva različite umjetničke discipline i public art, kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, prezentacije, kreativne manifestacije i okupljanje stanovnika i susjeda. Prvi festival ove godine održat će se 01. svibnja. Festivali Projekta predstavljaju šarenu lepezu mogućnosti na kreativno-umjetničkom, obrtničkom, dizajnerskom i edukacijskom planu”, poručuju u priopćenju iz Projekt Ilice.

Foto: Ilica Q’art

Osim izlagača Ilica će kao i uvijek biti mjesto za ispijanje jutarnje kavice, degustaciju proljetnih delicija, nove ponude prefinih šarenih knedlica našeg Ambar kafića, a pridružit će nam se i Fruhstuck koncept s finim zalogajčićima Brunchya i njihovim DJ nastupom u okviru ART koncepta koji priprema Akademija likovnih umjetnosti gdje možete upoznati mnoge mlade umjetnike i kupiti njihove radove sada dok još nisu svjetski poznati. Za glazbeni doživljaj će na Ilici nastupiti Oridano Gipsy Jazz, Joe Pandur Trio, Ivana Galić Quartet, a od glazbenih novosti smo pripremili poseban nastup Lele Kaplowitz uz instrumentalnu pratnju Doris Karamatić na harfi i popularni mladi bend Trokut.

Grah i roštilj

Reviju u 12 sati na Britancu će nam kao i uvijek pripremiti ULUPUH i njihovi članovi, a na reviji će nastupiti i studenti TTF-a sa svojim modelima na temu Život na zemlji.

Delicije će nam upotpuniti i Obrtnička komora Zagreb i Špeceraj, jer kakav bi to prvomajski program bio bez graha i roštilja, stoga prošećite i uživajte u pravom prvomajskom druženju na Ilici.

Foto: Ilica Q’art

Projekt autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović, uz suorganizaciju Akademije likovnih umjetnosti (ALU) te uz vjerno pokroviteljstvo i podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreba, Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija, Hello Zagreb kao i naravno svih izlagača, dućana, obrta, ugostitelja i umjetnika iz Q’ART-a za koje Projekt Ilica Q’ART i živi te bez kojih ne bi niti postojao.


Komentari