PRODAVAČI ZADOVOLJNI Na zagrebačkim tržnicama nisu obavezne covid potvrde, osim ako idete u ovu prostoriju!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Kod ulaska u zatvorene dijelove tržnica i ribarnica COVD potvrde nisu obavezne, što je olakšanje za brojne prodavače. S obzirom na to da su tržnice javne ustanove, postavljalo se pitanje u kojem dijelu je nužna covid propusnica.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Tržnice Zagreb poslale su svojim podružnicama internu obavijest da COVID potvrde nisu potrebne u zatvorenim dijelovima s kojim je uprava sklopila ugovor o korištenju mesnica ili ribarnica.

Shodno tomu, kupci ne moraju pokazivati nikakve potvrde pri ulasku, no ako primjerice imaju neki upit u kancelarijama Tržnice, za to trebaju imati covid potvrdu. Ribari, mesari i prodavači zadovoljni su što ih je ova Odluka Stožera civilne zaštite RH “zaobišla”. Tvrde da nove gubitke ne bi mogli nadoknaditi.

“Svi smo bili u strahu da bi stožer opet mogao biti nemilosrdan prema nama kao i u prvom valu korone kada smo nepravedno zatvoreni bez ikakve naknade i trpjeli gubitke. Nadamo se da su konačno shvatili da zatvaranjem tržnica koje su na otvorenom ili u kontroliranim uvjetima u zatvorenom samo stvaraju uvjete da kupci odu u trgovačke centre gdje se virus još više širi”, poručili su prodavači s Dolca.


Komentari