PROBLEMI NA GORNJEM GRADU Stanovnici negoduju zbog radova: ‘Kao da živimo u getu’

Foto: Cropix

Stanovnici starije životne dobi koji žive na Gornjem Gradu u problemu su zbog radova na tom području. Podsjetimo, do 16. travnja traje remont uspinjače, a autobusna linija 150, zbog radova u Radićevoj neće voziti još mjesec dana.

U emisiji “Moj firtl” Radio Sljemena, stanari su se požalili da su zbog tih radova “getoizirani”. Među njima je i Nenad Jandrić koji upozorava da prometna nepovezanost stvara veliki problem, pored nedostatka bankomata i trgovina.

“Ovakva nekoordinacija mi nije jasna, ljudi koji promišljaju nekakav promet u ovom gradu i koji prate tu situaciju, kao da ne rade dobro. Kada je riječ o građevinskim radovima, oni su na nogostupe stavili znakove, i to su posebne barijere, žene sa malom djecom i kolicima ne mogu proći nogostupom. Stavili su i trake, pa moramo ići cestom. Generalno govoreći, na Gornjem gradu je vrlo teška situacija”, kaže Jandrić.

Kao jedino rješenje vidi da se politika makne sa Gornjega grada. Stanari tog područja već su tražili peticijom da se ukloni zaštitna ograda i traka oko Crkve svetog Marka, jer tvrde da ih takav režim svakodnevno ograničava.

Predsjednik gradskog vijeća Gornji grad Roman Lalić otkrio je da je gradski zavod za zaštitu spomenika poslao odgovor ovoga tjedna u kojem navode da “ograde narušavaju vizuru jednog od najstarijih povijesnih i turističkih trgova u Zagrebu” .

Komentari