PRISJELO IM JUTRO! Stravičan napad vrane na Jelačić placu, a svi prolaznici prizor će dugo pamtiti

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sve one koji su se u četvrtak ujutro zatekli na glavnom zagrebačkom trgu – dočekao je i ne baš lijep prizor. Naime, nasred Trga bana Josipa Jelačića jedna je vrana pojela goluba.

Kako piše Večernji list, nije poznato je li nesretnog goluba vrana sama ulovila ili se “počastila” lešom već uginule životinje, s obzirom na to da su vrane poznate po tome.

Osim toga, ornitolozi, odnosno stručnjaci za ptice, upozoravaju da vrane nikada ne ubijaju zdravu jedinku, već samo one bolesne.

Prizor kako iz horora uznemirio je brojne Zagrepčane koji su se slučajno na Jelačić placu zatekli baš u trenu kada je vrana “slasno doručkovala”, a Manuel Jacmenović posvetio se spašavanju ptica. Odmalena voli životinje, pa tako i vrane, a nama je nedavno otkrio kako se zaštititi od napada ptica.

“Vrane su izuzetno inteligentne životinje”, kaže Manuel. Spasio je mnogo ptičjih života, a nazivaju ga i šaptačem pticama. Naučiti ptičji jezik je kao da znamo hrvatski, a učimo na primjer španjolski. Za vrane kaže da imaju kompleksne tonove.

“Pticama ne smijete prilaziti s negativnom energijom. Shvaćaju one i više nego što mislite”, zaključuje Manuel.

Komentari