Pridružite se edukativnoj šetnji kroz zaboravljene zagrebačke vrtove i šetnice: Od Strossa do Tuškanca uz stručno vodstvo

Foto: Jane's Walk Zagreb
U Zagrebu s prijelaza 19. u 20. stoljeće postojala je visoka kultura uređenja i održavanja privatnih vrtova te javnih šetališta koja su bila centar društvenog života, stoji u najavi Centra za kulturu Trešnjevka, za još jednog izdanja Jane’s Walka, edukativnih zagrebačkih šetnji.
Zajedno s voditeljicom šetnje, krajobraznom arhitekticom, polaznici će proći šetalištima Gornjeg Grada i obići lokacije nekadašnjih velebnih vrtova na putevima prema Tuškancu i Cmroku.
“Neki od njih žive u nostalgičnom sjećanju, a neki su pretvoreni u javne parkove te predstavljaju važne gradske zelene oaze. Istražit ćemo njihov postanak i razvoj te pronaći potencijale u promjenama i planiranju gradskih javnih prostora koji se mogu primijeniti i danas”, najavljuju organizatori.
Šetnja počinje danas u 16 sati na Strossmayerovom šetalištu, kod kipa Antuna Gustava Matoša, a šetat će se sve do Kina Tuškanac. Organizator najavljuje da će se hodati oko tri sata, a preporučuje odjenuti se sportski zbog moguće kišnog vremena.


Komentari