PREČKO DOBIVA NOVI PARK Vijeće gradske četvrti treba vašu pomoć – što je najbolje za djecu?

Park u Tijardovićevoj ulici u Prečkom, foto: Trešnevka - jug je naša / Facebook

Vijeće gradske četvrti Trešnjevka jug objavilo je na Facebooku kako kreće uređenje dječjeg igrališta u Tijardovićevoj ulici u Prečkom.

No, za uređenje ipak trebaju pomoć susjeda malenih i velikih koji će boraviti u tom parku. Točnije, ne mogu se odlučiti hoće li stavljati sigurnosnu gumu ili pak sječku – usitnjene drvne ostatke, kojima bi prekrili pod.

Naime, trenutačno je park asfaltiran što, znaju roditelji, predstavlja veliki problem u vidu ogrebanih koljena i razbijenih glava.

“Molimo vaše komentare s obzirom na mogućnosti krajobraznog uređenja i iskustveni osvrt: imamo li bolju alternativu za gumu, osim sječke? Najčešće dobivamo upite za sprave za najmanje pa se postavlja pitanje idu li sječka i sprave za najmanje skupa. Kojih sprava nedostaje u kvartu? Također molimo prijedloge rasporeda klupa i sprava, imajući u vidu da svaka sprava ima manevarski prostor. Naravno da će konačnu odluku donijeti projektanti koji se pritom vode i propisima za sigurnost djece, ali do tada je svaka vaša sugestija dobrodošla”, pišu iz Vijeća gradske četvrti, a u raspravu se možete uključiti na njihovoj Facebook stranici.

Komentari