POŽURITE U ZOO! Danas se održava zanimljiv dan, a organizirane su različite edukacije i igre

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Svjetski dan ptica selica obilježit će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba u nedjelju 9. svibnja.

“Pjevajte, letite i jedrite poput ptice!”, tema je ovogodišnjeg Dana ptica selica koji je posvećen podizanju svijesti javnosti o pticama selicama i potrebi međunarodne suradnje kako bi ih se očuvalo. Naglasak je stavljen na ptičji pjev i njihov let koji diljem svijeta nadahnjuju i povezuju ljude koji rade na zaštiti ptica selica i njihovih staništa.

Ptice selice smatra se i svojevrsnim veleposlanicima prirode jer ne samo da spajaju razna mjesta diljem planeta, nego i povezuju ljude s prirodom.

Foto: Zagrebački ZOO

Ovogodišnji Svjetski dan ptica selica poziva ljude da se povežu s prirodom slušajući i gledajući ptice gdje god da jesu. Ptice selice se mogu naći svugdje – kako u prirodi, tako i u gradovima.

Posjetitelji Zoološkog vrta moći će mnogo zanimljivosti o pticama selicama doznati u nedjelju od 11 do 18 sati.

U edukativnom kutku gdje će se, među ostalim, govoriti o razvoju ptića, zainteresirani će izbliza moći proučiti perje, jaja, gnijezda i preparirane životinje.

Edukatori koji će posjetiteljima govoriti o selidbama ptica, razotkrit će načine kako se ptice orijentiraju.

Posebno poučna priča bit će ona kako zaštititi ptice od kolizije sa staklenim površinama.

Djeca će moći zaigrati i nekoliko igara – Križić-kružić, Gnijezdo sa stotinu jaja i Put ptica selica.

Na svaki puni sat posjetitelji se kod glavne blagajne mogu uključiti u obilazak Abeceda ornitologije tijekom kojega će ih edukator upoznati sa čudesnim svijetom ptica. Za sudjelovanje u tom programu nije potrebna najava, a broj sudionika određuju aktualne epidemiološke mjere.


Komentari