POZNATI ZAGREBAČKI BISTRO NA UDARU KRITIKA: ‘Sramite se, gubitnici. Ne smijete nuditi ukrajinske specijalitete!’

Foto: Rusko bistro/Tomislav Kristo Cropix

Zagrebačka zalogajnica Rusko bistro, koja u središtu glavnog grada priprema i poslužuje ruske specijalitete suočila se s novim problemima i to im nije prvi put od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Na Facebook profilu požalili su se na novi val napada na svoju poslovnicu, piše Dnevno.hr.

“Dragi naši gosti! U zadnje vrijeme smo dobili puno lažnih negativnih komentara i ocjena o našem Bistrou na Google kartama. Nadamo se da naši stalni gosti neće promijeniti mišljenje o nama i o kvaliteti našeg posla. Otvoreni smo i veselimo se svima našim gostima”, napisali su u objavi.

Najnoviji komentari mahom nemaju veze s njihovim ugostiteljstvom već time što neki, u jeku ruske agresije, to smatraju ‘Putinovim restoranom’.

Foto: Facebook / Rusko bistro

“Boršč u restoranu ruske kuhinje??? Imajte barem kap poštovanja!”, “Svi koji su na strani rata, svijet ih ne prihvaća”, “Užasan boršč, u Kijevu je puno bolji”, “Ovo je jako loše mjesto, nije ukusno i skupo je. Ovo rade samo gubitnici”, samo su neke od loših recenzija na ovaj restoran u centru grada.

“Jako loš servis. Odvratna hrana, kao iz dućana… peljmeni vareniki kao da su iz zamrzivača izvađeni, te ne biste smjeli s nazivom “rusko bistro” nuditi svojim gostima ukrajinska jela. Sram”, stoji još jedan zlobni komentar na stranicama Google karata.

No, s druge strane, nisu izostali pozitivni komentari o radu ovog simpatičnog ruskog bistroa.

Ipak prevladavaju pozitivni komentari 

“Preporučuje se! Jedinstven, sladak i vrlo čist restoran, topao ambijent, ljubazno i ​​uslužno osoblje, odličan boršč i vrlo dobar izbor domaćih ruskih pića (alkoholnih i bezalkoholnih). Dog friendly. Sigurno ćemo se vraćati”.

“Ugodna atmosfera, odlična usluga, fina hrana i piće”.

“Odličan mali restoran. Dobra hrana, ljubazno osoblje i pristupačne cijene. Ljuta sam jer neki loši ljudi sve rade s lažnim recenzijama i pokušavaju uništiti malu obiteljsku tvrtku koja je u Hrvatskoj već dugi niz godina. Nije Putinov restoran. Njegov restoran od normalnih poštenih i vrijednih ljudi”, samo su neki od pozitivnih komentara.

Recenzije koje su stare osam ili devet mjeseci, dakle prije početka rata u Ukrajini, sasvim su drugačije. Bilo je nekih komentara da bi osoblje moglo poraditi na prezentaciji, no većinom se radilo o pohvalama ponudi i kvaliteti hrane, a nije se doticalo ruske nacionalnosti vlasnika.


Komentari