‘POZDRAV IZ KIPUĆEG ZAGREBA’: Jadranka Kosor spremno je dočekala visoke temperature

Jadranka Kosor (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Bivša premijerka Jadranka Kosor često je aktivna na društvenim mrežama. Uz to što komentira društvena zbivanja, objavljuje fotografije i iz svakodnevnog života.

U ponedjeljak oko 13 sati je objavila fotografiju koju je snimila na Trgu bana Josipa Jelačića. Uz nju je napisala: “Pozdrav iz kipućeg Zagreba”.

Na njoj se vidi kako se od jakog sunca zaštitila šeširom s obodom i sunčanim naočalama. U Zagrebu je na Griču u ponedjeljak u 13 sati temperatura iznosila 32,9 stupnjeva.

Upute Grada

Grad Zagreb je još jednom objavio upute kako se ponašati za vrijeme velikih vrućina. Važno je biti oprezan i pravilno zaštititi zdravlje sebe i svojih bližnjih: Izbjegavajte izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti, posebno u razdoblju između 10 i 17 sati – ovo osobito vrijedi za osobe u povećanom riziku od toplinskog udara.

Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana. Pijte dovoljno tekućine, odnosno negazirane vode ili niskokaloričnih pića bez kofeina, alkohola i šećera, a jako je važno konstantno unositi tekućinu, a ne tek kad se pojavi osjećaj žeđi.

Nosite laganu i široku odjeću svijetlih boja i prirodnih materijala i ne zaboravite na pokrivala za glavu (šeširi, kape) te sunčane naočale. Jedite više manjih obroka bogatih svježim povrćem i voćem. Tuširajte se mlakom vodom, a možete stavljati i hladne obloge
Ako radite ili trenirate na otvorenom uzimajte češće pauze u hladu i pijte više tekućine – 1.5 čašu svakih 30 minuta.


Komentari