POVODOM DANA OČEVA Akcija čišćenja parka u Srednjacima, čitanje slikovnica, kreativne radionice i zanimljiva predavanja

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/ Ilustracija

Dan očeva obilježava se u 52 države, no na različite datume. Prvi zabilježeni Dan očeva održao se davne 1908. godine u SAD – u kada je u velikoj rudarskoj katastrofi život izgubilo 250 očeva koji su radili u rudniku. U Hrvatskoj dan kada slavimo očinstvo obilježavamo 19. ožujka, na sam dan Sv. Josipa.

Ove godine Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) pripremila je poseban zabavno-edukativni program za cijelu obitelj. Organizaciji pridružili su se i Čisteći medvjedići pa će sudionici, roditelji i njihova djeca ove subote pomoći očistiti dječji park u gradskoj četvrti Srednjaci.

Što očekuje sudionike akcije?

Program počinje u 10 sati s čitanjem slikovnice Tome Vege „Grga traži obitelj“. Vega je plesač, koreograf, trener i autor dječjih slikovnica čiji junaci razbijaju stereotipe, a priča koju je pripremio za subotu bit će interesantna i malima i velikima. Tata Juraj djeci će uz zanimljive prikaze ispričati kako neke životinje osnivaju svoje obitelji i kako se zajedno brinu za potomke. A zatim će igru povesti Čisteći Medvjedići s kojima će roditelji i djeca očistiti park Srednjaci. Alat i opremu osigurat će organizatori, a na sudionicima je da donesu dobru volju i vedar duh.

Na kraju programa slijedi darivanje i nagrade sponzora i donatora. Za sve vrijeme trajanja programa održavat će se i kreativna radionica na kojoj će djeca crtati svoje tate. Dječji crteži bit će krajem godine izloženi u knjižnici Grada Zagreba u okviru izložbe „Sretno djetinjstvo“.

Podržimo očeve, ravnopravnost među roditeljima i snagu međusobnog pomaganja i podrške u odgoju djece. Zajedno možemo više: očistiti parkić, poboljšati društvo, stvoriti bolje sutra za naše klince, poruka je organizatora.

Aktivnost obilježavanja Dana očeva bit će na otvorenom, uz poštivanje svih trenutnih epidemioloških mjera, a sudjelovanje je besplatno. Akciju je podržala Radenska, Povrće i Voće Svemoguće, Amazinga, Forset d.o.o. i mnogobrojni tate s donacijama kojima će nagraditi djecu.


Komentari