POTHODNIK IZGLEDA KAO DISKO: Novi ‘light show’ oduševio je stanare Sopota i Središća

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Novozagrebački pothodnici poznati su po svojoj zapuštenosti, ali jedan od pojavio se u novom ruhu. Pothodnik blizu Porezne uprave koji spaja Sopot i Središće obnovljen je u potpunosti, a osobitu pozornost privlači nova rasvjeta.

Asimetrična LED svjetla koja mijenjaju boje sada ukrašavaju cijeli pothodnik i podsjećaju na umjetničke instalacije koje se mogu naći u obližnjem Muzeju suvremene umjetnosti. Futurističkim izgledom pothodnika građani su uglavnom zadovoljni i nadaju se da će ostati čist. Osim svjetala, zidovi su svježe obojani, zakrpane su rupe kroz koje je curila kiša, te su obnovljene stepenice. Ugrađena su i nova dizala za osobe s invaliditetom, ali još nisu u funkciji.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Obnovljeni pothodnik u Sopotu samo je dio projekta modernizacije osam novozagrebačkih pothodnika. Projekt većinom financira Europska unija. Iz Kohezijskog fonda dolazi većina od 65 milijuna kuna koliko projekt ukupno košta. Na svaki pothodnik bit će utrošeno oko 8 milijuna kuna. Pothodnik u Sopotu bio je prvi na listi zbog izuzetno lošeg stanja u kojem se nalazio.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

“Ovaj smo obnovili prvi jer je najveći i bio je u jako lošem stanju iako smo dugo dvojili između njega i utrinskog zbog blizine tržnice. Kada budu gotovi, svi će pothodnici svijetliti. Vesele me pozitivne reakcije građana i drago mi je da ih obnavljamo jer je puno ljudi, ponajviše umirovljenika, zbog pretrčavanja ulice stradavalo u prometu pa se nadam da će takvih slučajeva sad biti manje”, rekao je Milenko Arapović, predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb istok za Večernji list.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL


Komentari