Posjetite ga u maksimirskom zvjerinjaku: Slijepi jazavac Nikola iz Markuševca dobio je novi dom

Foto: ZOO Grada Zagreba

Maksimirski zvjerinjak dobio je novog stanara. Jazavac Nikola koji je prošle godine dva puta pronađen u Markuševcu, dobio je stalni dom u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Pregledom je utvrđeno da je maleni jazavac slijep.

“Temeljitim pretragama utvrđeno je da je riječ o mužjaku. Zaliječili smo mu ozljedu glave, proučavali zašto se čudno ponaša te na kraju utvrdili da je jazavac slijep”, otkrili su iz Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Prva dva puta kada je pronađen u Markuševcu, terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pustila ga je u prirodu, ali kada se jazavac vratio na isto mjesto i treći put, odvezen je u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

Foto: ZOO Grada Zagreba

“Takva životinja u prirodi ne može preživjeti, pa smo tražili rješenje gdje bi Nikola mogao nastaviti život. Uredili smo mu jednu nastambu kraj Traperske kolibe i uselili simpatičnu zvjerku u prostor gdje ćemo se o njoj moći nastaviti kvalitetno brinuti”, poručili su iz zagrebačkog ZOO-a i pozvali sve da posjete Nikolu:

“Kada ste u prolazu, obiđite Nikolu! Bit će mu drago. Navikao se na prisutnost ljudi i način na koji se o njemu skrbimo”.

Foto: ZOO Grada Zagreba

Komentari