POSEBAN DAN ZA MARTIĆEVU: Ekipa iz Greenpeacea zasadila drvored, potiču kolektivnu sadnju stabala

Foto: 1postozagrad Facebook

Aktivisti Greenpeacea odlučili su zazeleniti grad. U suradnji s inicijativom 1postozagrad zasadili su drvored s 10 stabala medvjeđe lijeske u Martićevoj ulici.

Prijeko potreban novi drvored najavljen je prije nekoliko dana, a Greenpeace je donirao potrebne sadnice.

“Nakon nekoliko godina bezuspješnih pokušaja da Martićeva, na lokaciji preko puta tržnice Kvatrić, dobije drvored u za to predviđenom zelenom pojasu, drvored će ipak biti zasađen i to ovaj petak. Suradnju na sadnji ostvarujemo kroz program podrške Greenpeace Hrvatska prema gradskim inicijativama, tj. oni su donirali potrebnih 10 sadnica medvjeđe lijeske koja će biti zasađena u novom drvoredu u Martićevoj.

Vrstu je odredio nadležni Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, vodeći se logikom da takva vrsta već raste uokolo. Upornost se isplatila, a svako je stablo bitno”, poručila je inicijativa na svom Facebook profilu.

Greenpeace je na sadnju donio i rekvizite s porukama kojima su ukazali na važnost zelenih površina u gradovima i podržali Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj.

“Danas smo u suradnji s inicijativom 1postozagrad zasadili drvored s 10 stabala medvjeđe lijeske u Martićevoj ulici u Zagrebu. Ovom akcijom uključili smo se u Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021 godine, ali i ukazali na važnost zelenih površina u našim životima!Želimo potaknuti lokalnu samoupravu na snažniji razvoj tzv. zelene infrastrukture koja doprinosi bioraznolikosti, smanjuje utjecaj toplinskih otoka, osigurava hlad, smanjuje stres i općenito doprinosi boljem psihofizičkom stanju ljudi”, napisali su iz Greenpeacea.


Komentari