‘POMAGAJ, BOŽE DRAGI’ Pao s balkona usred noći, spašavali ga punih 12 sati

Photo: Milan Sabic/PIXSELL, Ilustracija

Prvo je pao s balkona pa ga je napao pas. Nevolja je potom mačka Ria nagnala da spas potraži na drvetu gdje se od straha “zabetonirao”. Nestašnog mačka tim iz Dumovca spašavao je punih 12 sati, ali isplatilo se jer je Rio izvukao živu glavu.

“U ponoć smo stigli u Maksimir. Mačak Rio pao je s balkona svojeg stana na drugom katu zgrade, a kako jedna nesreća najčešće ne dolazi sama, na tlu ga je napao pas, pa se prestravljeni mačak u bijegu popeo na vrh stabla. Zbog kišice koja je počela padati, mačak se uvukao u bršljan”, kažu iz Dumovca.

Kako se sve odigravalo u dvorištu zgrade kamo vatrogasno vozilo ne može prići, znali su da im je strpljenje najbolji saveznik.

“Rijevi ljudi postavili su dasku između stabla i balkona te smo mačka pokušali namamiti hranom. Noć je svima bila besana, a kad se razdanilo, krenuli smo smišljati kako spustiti prestrašenog mačka. Mreža se pokazala neučinkovitom. Rijev čovjek potom je donio teleskopske škare za živicu kojima je primicao granu, a naš je kolega Domagoj opet iskoristio svoju visinu te uspješno dohvatio mačka”, prisjeća se spasioc.

Na jednoj šapi Rio ima ozljede, ali s obzirom da je pao s desetak metara visine i preživio napad psa, zapravo je dobro prošao. Nakon cijele avanture Rio je potražio utjehu u hrani. Imao je apetit kao da nije jeo danima.


Komentari