Policija morala intervenirati u zagrebačkim kvartovima: On pijan pričao kako je zaražen, a ona se rušila po podu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Jučer, 20. travnja od 9 sati u Dubravi, Branovečka cesta, 34-godišnjak u alkoholiziranom je stanju (1,45 g/kg) nazvao radnika koji mu je trebao obaviti određeni posao na krovištu, a potom i drugog zaposlenika dobrotvorne organizacije te im priopćio kako ima Covid-19 koji mu je dijagnosticiran kako je sam rekao, osim usmenim putem kroz razgovor isto im je napisao i putem SMS-a.  Na taj način, nakon potvrde da nije zaražen, ali je pod utjecajem alkohola, širenjem je lažnih vijesti remetio mir i spokojstvo građana odnosno one kojima je to rekao. Osumnjičeni 34-godišnjak smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega će biti uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Policijski službenici završili su kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je početkom mjeseca u Ulici Vlade Gotovca, 45-godišnjakinja došla u trgovinu gdje je birala i razgledala razne artikle da bi se potom srušila na pod, što je vidjela zaposlenica, prišla joj u pomoć, izvela ju ispred trgovine, da bi 45-godišnjakinja sjela na stepenice i rekla joj da ne prilazi jer je zaražena virusom Covid-19. Na taj način također, širenjem je lažnih vijesti remetila mir i spokojstvo građana. Kasnijim liječničkim provjerama utvrđeno je osumnjičena ne boluje od navedene bolesti.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnijet je Optužni prijedlog zbog izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.


Komentari