Polarni advent u ZOO-u besplatan za djecu i djelatnike zdravstvenih ustanova

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

Polarni advent u ‘Divljem srcu grada’ donio je božićno ozračje u Zoološki vrt grada Zagreba, koji je prigodno uređen, a tisuće lampica krase građevine, šetnice, figure životinja i blagdanske motive, izvijestili su u subotu iz zagrebačkog ZOO vrta.

Lampice posebno dolaze do izražaja petkom, subotom i nedjeljom kada je Vrt otvoren i nakon što padne mrak, a tih dana posjetitelji se mogu uključiti u obilaske Zološkog vrta pod vodstvom edukatora odjevenih u vilenjake.

“U Divljem srcu grada građani se tijekom adventa mogu osjećati ugodno i sigurno. Edukativni program organiziran je na otvorenom uz poštivanje svih mjera i preporuka epidemiologa. Pandemija novog koronavirusa promijenila je našu svakodnevicu, ali još više nekim drugima. Najmlađi imaju drugačije djetinjstvo od onog djece proteklih godina, a život zdravstvenih radnika teško da možemo i zamisliti. Zato smo jedne i druge ovog adventa odlučili počastiti – omogućiti im slobodan ulaz u Vrt“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Slobodan ulaz imat će svi mlađi od 18 godina te djelatnici svih zdravstvenih ustanova.

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

Zagrebački Zoo vrt gaji tradicionalan blagdanski duh.

U Zoološkom vrtu posjetitelji sa šetnica mogu vidjeti životinje navikle na zimu, a u paviljonima upoznati one kojima su draže više temperature. Posebno zanimanje vlada za novim stanovnicima Vrta – kineskom leopardicom i dvoprstim ljenivcima. Tijekom adventa posjetitelji mogu razgledati i poseban edukativni postav o tajnama životinjskog svijeta, navodi se u priopćenju.

Pri organizaciji svih manifestacija, pa tako i Polarnog adventa, u Zoološkom vrtu vode računa da ne smetaju životinjama. Na nekoliko mjesta uređeni su kutci za fotografiranje, a jedan od najzanimljivijih je paviljon Szechuan s ljuljačkom.

Od ponedjeljka do četvrtka Vrt je otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radi produljeno – do 20 sati.

Polarni advent u Divljem srcu grada traje do 6. siječnja 2021. godine.

Komentari

loading...