Pogledajte kako Bandićeve famozne kante za smeće od 3700 kuna izgledaju samo godinu dana nakon što su kupljene!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ova je jedna kanta za smeće koštala otprilike isto koliko 60 onih koje imate kod kuće. Koštala je više nego što velik broj građana plaća najam stana, više nego što iznosi hrvatski minimalac, više od prosječnog računala koje koristi većina Zagrebačkih školaraca, i tako bismo mogli u nedogled. Uglavnom, cijene Bandićevih kanti od 3700 kuna po komadu prije godinu su dana postavile svojevrsni mini rekord.

Kada su bile kupljene prije godinu dana izazvale su veliko negodovanje građana, pogotovo nakon što je u javnost izašla činjenica da Zrinjevac svoje prodaje za dvostruko manju cijenu. Tako su za nabavi novih kanti građani koji plaćaju najveći prirez u zemlji izdvojili ukupno 52,5 milijuna kuna. Da, milijuna, i to za 14.000 ovakvih kanti.

Netko bi možda pomislio da su kante napravljene od zlata. A ako ne od zlata onda barem od nekog iznimno otpornog materijala koji će trajati zauvijek. Pomislio, i maestral no pogriješio. Mnogo se puta pokazalo da u bandićevskom Zagrebu malo toga ima logike ili ikakve veze sa zdravim razumom.

Ako ih niste u zadnje vrijeme primijetili sami, kako trenutno izgledaju najskuplje kante za smeće u državi (ako ne i u svijetu), pogledajte na ovoj fotografiji koja je danas osvanula na Facebook stranici ‘HRT Radio Sljeme’.

Prije godinu dana postavljene su ovakve "košare" za otpatke. Svaka je koštala više od 3700 kn. Hmm, dosta su krhke…ili se netko potrudio da je uništi..?

Gepostet von HRT Radio Sljeme am Freitag, 9. Oktober 2020

 


Komentari