Podsjetnik da Zagrepčani još uvijek moraju biti oprezni: Slab potres srušio fasadu, oštećen i automobil, a dio fasade ostao je visiti

Ilustracija,Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što je u nedjelju oko šest sati ujutro Zagreb zatresao potres jačine 1,6 stupnjeva po Richteru, a stanovnike Ulice kneza Ljudevita Posavskog probudila je i snažna buka. Naime, tamo je sa zgrade na tlo pao veći komad fasade, koji je uz to oštetio i parkirano vozilo.

Iako je potres bio slab, uspio je srušiti dio fasade sa zgrade, a na teren su izašli vatrogasci i policija.

Iz JVP-a Zagreb su potvrdili kako su na intervenciju izašli na poziv policije, te da je pri njihovom dolasku sa zgrade još visio dio fasade koji je prijetio da će pasti.

“Riječ je o 25 metara četvornih fasade koji su još mogli pasti pa smo to uklonili uz pomoć naših autoljestava”, kazali su vatrogasci, te dodali kako su na teren izašli s dva vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke su potvrdili i kako je prilikom pada fasade oštećen i jedan automobil koji je bio parkiran ispred zgrade.

Nije nepoznanica kako su brojne fasade u Zagrebu i prije potresa bile u iznimno lošem stanju, a potres koji se dogodio u ožujku samo je to stanje pogoršao. Zato i ovako slabi potresi sa sobom nose i ovakve opasnosti, te su podsjetnik kako Zagrepčani još uvijek trebaju itekako biti na oprezu.


Komentari