Počela sezona roštiljanja na zagrebačkim oazama Bundeku i Jarunu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dolaskom lijepog vremena počela je i sezona roštiljanja u zelenim gradskim oazama SRC Bundeka i RŠC Jaruna koji svim posjetiteljima nude besplatno korištenje postojećih betonskih roštilja i sjenica, budući da paljenje vatre na travnatoj površini nije dozvoljeno. Na Bundeku je korisnicima na raspolaganju 12 roštilja dok Jarun ima 30 sjenica s roštiljima smještenih na Velikom i Malom jezeru uz zelene površine što ih čini idealnima budući da omogućavaju Zagrepčanima da provedu dan na svježem zraku u prirodi, ali bez napuštanja grada.

Park Bundek omogućuje građanima Grada Zagreba boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje i ribolov. Površina parka iznosi 545 000 m² od čega 470 000 m² otpada na zelene površine (travnjake), 50 000 m² na vodene površine (jezera), te 10 000 m² na pješačke staze. Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 12 kompleta za roštilj (betonski roštilji s vrtnim klupama i stolovima) koji su na raspolaganju građanima. Oko jezera uređena je biciklističko – rolerska staza dužine 1650 m, pješačka staza, te tri dječja igrališta od kojih je jedno namjenjeno za djecu do 12 godina, drugo za djecu od 12 godina, a treće za djecu sa posebnim potrebama. Na istočnom dijelu Parka Bundek nalaze se dva terena za odbojku i rukomet na pijesku, a sa svim svojim sadržajem Bundek je idealan da bude oaza obiteljskog druženja.

Rekreacijsko športski centar Jarun prostire se na 240 hektara od čega 30% otpada na vodene površine. Čine ga regatna staza duga 2250 m i dva jezera – Veliko i Malo, te šest otoka: Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Otok Veslača, Otok Hrvatske mladeži, Otok Divljine i Otok Ljubavi. Uz obale Jarunskih jezera uređeno je 2500 metara šljunčanih plaža, a cijeli prostor rekreacijsko-športskog centra povezan je kilometrima pješačkih i biciklističkih staza. Prostrane livade i hladoviti šumarci obogaćeni s 30 sjenica i pripadajućim betonskim roštiljima na Velikom i Malom jezeru, vanjski sanitarni čvorovi (prilagođeni i za osobe s invaliditetom) i tuševi na plažama što posjetiteljima Jaruna omogućava sadržajan i aktivan kvalitetni cjelodnevni boravak u prirodnom okolišu čime se može pohvaliti rijetko koja europska metropola.


Komentari