POBORNICA BICIKLIZMA: Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sudjelovala u biciklističkoj povorci Grand Depart Zagreb

Foto: Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec sudjelovala je u biciklističkoj povorci Grand Depart Zagreb, čime je obilježen početak ovogodišnjeg Tour de France-a koji kreće iz Danske.

Sudionici povorke prešli su put od Parka Zrinjevac do Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Foto: Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Dolenec izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku sudjelovati u inicijativi, naglasivši kako je ova Gradska uprava pobornik biciklizma.

„Naš cilj je unaprjeđenje postojeće i ulaganje u novu biciklističku infrastrukturu“, kazala je Dolenec.

Foto: Grad Zagreb

Utrku su organizirali Veleposlanstva Kraljevine Danske i Veleposlanstva Francuske Republike, a sudjelovali su i predstavnici Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, Europske komisije, Ministarstva turizma i sporta te biciklističkih udruga.

Tour de France je etapna cestovna biciklistička utrka koja se održava od 1903. godine. Utrka se tradicionalno vozi u srpnju kroz tri tjedna, dugačka je oko 3500 kilometara, a sastoji se od 21 etape uključujući dva slobodna dana. U novije vrijeme po jedna ili dvije etape, voze se i u drugim državama.


Komentari