Po deveti put u Zagrebu: PLACE2GO međunarodni sajam turizma sa zemljom partnerom – Indijom

Foto: Place2Go

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO uskoro će deveti put ugostiti turističke djelatnike iz cijeloga svijeta, putnike s neskrivenom strašću za otkrivanjem novih destinacija, ali i onih koji tek planiraju svoje prvo putovanje, najavljeno je iz Sajma turizma.

Organizator je omogućio izlagačima da na poslovnom danu, sada već popularnom B2B Fridayu upoznaju kolege iz turističkog sektora i da se predstave jedni drugima sa tendencijom dogovaranja međusobne suradnje.  B2B Friday će ove godine programski ugostiti Smart tourism Meet up, platformu koja se etablirala u ovom zahtjevnom korona periodu i okupila stručnjake iz svih podgrana turističkog sektora. Ujedno programski dio Smart tourism Meet up-a izravno će se prenositi preko platforme Smart tourism preko koje će ga moći pratiti i oni koji neće moći biti fizički na sajmu.

Raznolika ponuda od domaće i susjednih zemalja do dalekih egzotičnih destinacija

Vikend scena je namijenjena blogerima, putopiscima i avanturistima koji će svoje doživljaje prenijeti, nadamo se, brojnoj publici. Među njima su i Putoholičari, Dejan Nemčić, Ribafish, Slaven Škrobot i mnogi drugi.

Ove godine PLACE2GO će po prvi puta ugostiti izlagače iz Crne Gore i Nizozemske, a neke od atraktivnih destinacija poput Maldiva, Indonezije i posebno Indije koja će se predstaviti u sasvim novom svjetlu, a koja je ujedno i zemlja-partner ovogodišnjeg sajma, iznenaditi će svojom bogatom ponudom destinacija.

Foto: Place2Go

Tu su tradicionalno i mnoge slovenske tvrtke sa bogatom ponudom termi, dobro poznati talijanski Gardaland, naši susjedi iz Bosne i Hercegovine s ponudom adrenalinskog turizma i Srbije sa neodoljivim city breakovima, te mnogobrojni hrvatski izlagači. Posebno bi istaknuli zajedničko predstavljanje gotovo svih hrvatskih Nacionalnih parkova i Parkova prirode, te po prvi puta predstavljanje Hrvatskih kulturnih ruta Vijeća Europe. Biti će tu izlagača od Slavonije preko Zagorja, Hrvatskog Primorja i Gorskog Kotara, pa preko Like do sve bližeg nam Dubrovnika, objavili su iz Place2Go.

Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, ulaz na sajam će biti dozvoljen svima koji daju na uvid covid potvrde, a za one koji ih nemaju brzo testiranje će biti omogućeno ispred Arene.

Značaj Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO prepoznale su krovne turističke institucije kao što su Ministarstvo turizma, HTZ te TZ Grada Zagreba, čija je potpora ključna za uspješno održavanje Sajma.

Vrijedi istaknuti i suradnju s Ministarstvom kulture na zanimljivom projektu Kulturne rute Vijeća Europe koje prolaze Hrvatskom, a koje će na jednom mjestu biti predstavljene na sajmu. Generalni pokrovitelj sajma već sedmu godinu je Turkish Airlines, a službeni prijevoznik Sajma je tvrtka Rent a Car Sixt, dok je zlatni sponzor Hrvatska Lutrija.

Vidimo se od 8. do 10. travnja 2022. godine u Areni Zagreb. Dodatne informacije saznajte na službenoj web-stranici: www.place2go.org

Komentari