‘Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo’ Od utorka stižu nove cijene goriva, na zagrebačkim pumpama osvanuli plakati s Plenkovićem

Foto: Čitatelj

Dobre vijesti vozače očekuju već od ponoći. Naime, cijene goriva na benzinskim pumpama bit će nešto niže, no ipak ne kao što je to bilo prije dva tjedna.

Cijena reguliranog Eurosupera bi po novom trebala biti niža za 80 lipa, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije. Sukladno tomu, građani će sutra litru Eurodizela plaćati 12,70 kuna, a litra Eurosupera trebala bi biti oko 12,10 kuna. Podsjećamo, prošlog tjedna benzin je poskupio 61 lipu, a dizel čak 1,48 kuna, piše 24 sata.

Svoje nezadovoljstvo, pojedinci su odlučili iskazati naljepnicama na benzinskim postajama. Tako su u Zagrebu osvanule naljepnice s likom premijera Andreja Plenkovića i porukom: “Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo”.

Aktivisti su poslali i mail pod naslovom “Dečki i cure zagrebačkog asfalta”.

“Svjesni smo da na rast cijena goriva utječu mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva Vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cijena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom kao što nisu trošarine smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20-40 lipa. Tražimo snažniju reakciju Vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima kada se namjeravamo predstaviti javnosti”, poručili su, prenosi 24 sata.


Komentari