Pitali ste se zašto često pucaju vrelovodi? Pogledajte u kakvom su stanju cijevi koje vam dovode vodu

Foto: Facebook / Diana Kučinić

Pucanje cijevi u Zagrebu postala je uobičajena pojava, a mnogi su građani ove godine toliko bili bez tople vode da su se  po tom pitanju vjerojatno već prebacili u mentalitet nekih prošlih stoljeća i izvježbali život bez nje do savršenstva.

Ako ste se pitali zbog čega se to toliko često događa u vašem gradu, jedna je Zagrapčanka na svom Facebook profilu objavila odgovor. Njene fotografije lijepo prikazuju stanje gradskog cjevovoda, koje bi se metaforički moglo prevesti i na stanje gradske uprave.

Cijevi su vidno zahrđale i stare. Sugrađanka koja je objavila fotografije, uz njih je napisala i svoje vođenje ovog problema.

“U pedesetak godina i čovjek ostari, di neće cijevi! Kroz ovo nam teče topla voda – ostatak izvađenih toplovodnih cijevi na križanju Vatikanske i Sv. Mateja u Dugavama.

Ovo hrđavo staro željezo zamijenjeno je novim cijevima – naravno samo na ovom dijelu gdje je propuštalo. Uopće ne želim zamišljati kako izgledaju vodovodne cijevi, one za hladnu vodu koju naime i pijemo jer smo eto blagoslovljeni zdravim i čistim vodocrpilištima… a onda voda dođe u cijevi koje su eto tak malo stare… pa svako malo negdje puknu, a i u međuvremenu voda kroz cijevi izlazi na sve strane pa natapamo zagrebačko podzemlje, moglo bi se ispod asfalta posadit paprike i paradajze, kad bi samo rasli u mraku, možda šampinjone?

A možda i to natapanje ima veze s otvaranjem rupa u asfaltu svako malo puk, bum, ko u igrici potapanja brodova? Uglavno eto, Dugave opet imaju toplu vodu i sad je sve u redu, možemo nastavit gradit spomenike”, napisala je na svom Facebook profilu.

U pedesetak godina i čovjek ostari, di neće cijevi! Kroz ovo nam teče topla voda – ostatak izvađenih toplovodnih cijevi…

Gepostet von Diana Kučinić am Sonntag, 13. September 2020

 


Komentari