PETAK IM JE BIO NESRETAN! U Sigetu posječena stabla, stanovnici šokirani: ‘Stvar se službeno zove ‘obnova vrelovoda”

Radnici saniraju puknuće cijevi (ilustrativna fotografija: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Stanovnike zagrebačkog Sigeta neugodno je iznenadilo to što su im ovog svibnja na petak 13. zbog sanacije vrelovoda posjećena stabla. Fotografija posječenih stabala objavljene su u Facebook grupi Siget.

“Ako mislite da je ovo sječa drveća, varate se. Stvar se službeno zove ‘obnova vrelovoda’. Premda, mogla bi se zvati i ‘kad projektanti ne znaju da cijevi znaju mijenjati smjer kretanja’, objavljeno je u grupi.

Jedan od komentatora je otkrio da nažalost, HEP to može učiniti.

“Razgovarao sa svojim nadležnim u firmi (Zrinjevac) kojem sam poslao upit zašto i kako.. Hep ima građevinsku dozvolu pa tako i dozvolu za uklanjanjem stabala koji su na frontu cjevovoda… Normalan slijed događaja koji se odvijao po cijelom gradu gdje se rušilo, ali isto tako nakon završetka radova stavljala zamjenska sadnja…”, napisao je.

 

Ubrzo je objavljen drugi post u kojem je otkrivano da je sve prijavljeno nadležnim službama. Dodali su da su u međuvremenu na terenu bili i ljudi iz Zelenog katastra.

“Neka stabla, kao što su ova na slici, zaštićena su, a ona koja su na trasi toplovoda su morala biti posječena. Bit će posađena nova. Nažalost, ne može se i nemoguće je zbog projekta i troškova mijenjati postojeću trasu. Ali žalosno je što HEP i Gradski ured koji je odgovoran za zelenilo nije obavijestio VGČ Novi Zagreb zapad, što je trebalo. Tako bi znali o čemu se radi, obavijestili bi građane i bili bi u toku”, objasnili su.

Zaključili su da će predsjednik VGČ Novi Zagreb zapad Tomislav Vukoja održati sastanak s odgovornima.

Građani su im u komentarima razočarano odgovorili da je prekasno te se pitaju koji je smisao Mjesnog odbora i VGČ-a ako o sječi stabala nisu ništa znali.

Foto: Screenshot

Komentari