Pazite kuda hodate i gdje parkirate: Zbog urušavanja krovova, automobil u centru stradao po drugi puta!

Antonija Malenica Adamić/Facebook

Prošla su već četiri mjeseca od potresa koji je 22. ožujka prodrmao Zagreb ostavivši ga ranjenim. Najviše ranjen centar, čini se, još nije siguran za prolaznike!

Štete nastale od potresa još uvijek nisu u potpunosti sanirane, većina građana još se uvijek nije vratila vlastitim domovima, a o Zakonu o obnovi još se uvijek vode rasprave!

Da se rješenje situacije ne bliži tako brzo, svjedoči činjenica da u centru Zagreba krovovi zgrada još uvijek predstavljaju opasnost.

Tako je već drugi puta jednoj gospođi stradao automobil, a puna četiri mjeseca nakon potresa!

Antonija Malenica Adamić/Facebook

“Dragi građani grada Zagreba,

Na današnji dan 31. srpnja u centru grada, točnije Prilazu Gjure Deželića i dalje pada sa krovova i fasada. Nama je po drugi put stradao auto, zato vas molim da pazite kuda hodate i gdje parkirate u centru grada”, objavila je gospođa u Facebook grupi “Potres u Zagrebu- Svi mi u centru

„Na dan kad je bio potres 22. ožujka potpuno nam je uništen automobil Renault Laguna. Kad smo prijavljivali štetu nakon potresa nije niti postojao obrazac za automobile, već samo za prijavu štete u stanovima. Uglavnom, dobili smo neki papir da nam je na autu ‘totalka’ i morali smo kupiti novi jer imamo dvoje male djece“, ispričala je u razgovoru za DNEVNIK.hr.

„To je auto ’98. godište i nastala je samo materijalna šteta. Nije nama do auta koliko do toga što postoji opasnost za sve koji ovuda prolaze… Tu je vrtić, ljekarna, ljudi ovuda šetaju s psima, moglo je nekome nešto pasti na glavu. Zar netko treba poginuti da se nešto poduzme?“, pita se i dodaje kako je zgrada u kojoj žive od statičara dobila zelenu naljepnicu nekoliko dana nakon potresa.

„Mislili smo da je sve u redu, što je palo, palo je, sada je sigurno…Ovo nas je šokiralo, što da je netko baš tad prolazio? Moja djeca ovuda hodaju, moji roditelji, drugi ljudi. Nadam se da će se napokon nešto početi mjenjati što se tiče sigurnosti građana“, rekla je te dodala da će štetu na automobilu vjerojatno prijaviti policiji.

Antonija Malenica Adamić/Facebook


Komentari