‘PAST ĆE NA DJECU’ Stanovnici Trnja strahuju zbog oštećenog dimnjaka, HŽ ih je baš ‘utješio’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Stanovnici Starog Trnja strahuju zbog oštećenog dimnjaka. Osam metara visok dio kompleksa Hrvatskih željeznica zapušten je već godinama, a sada je dodatno oštećen u potresu.

U osobitom su strahu roditelji čija djeca provode vrijeme na igralištu tik uz kompleks. Upozoravaju da bi lako moglo doći do tragedije, a njihovi apeli na HŽ da saniraju svoj dimnjak za sada nisu urodili plodom.

“Još u travnju poslali smo dopis u kojem smo upozorili da su oštećeni dimnjak i zid koji dijeli kompleks od sportskog centra i dječjeg igrališta, u kojem gotovo sve slobodno vrijeme provode djeca iz kvarta. Zamolili smo ih da izvide stanje i saniraju štetu koja je nastala od potresa, ali do danas nam se nitko nije javio. Pozvali smo nedavno policiju, koja je trakom oblijepila igralište zbog ugroze za djecu, a bili su ovdje i komunalni i prometni redar. Učinili smo sve što smo mogli napraviti”, rekao je Renato Trbuljak, predsjednik ŠRC Staro Trnje za Večernji list.

Osim djece igralište koriste i odrasli rekreativci. Drugo najbliže je na Cvjetnom naselju, što znači da ga svaki dan koristi veliki broj ljudi. Iz HŽ-a tvrde da nema razloga za uzbunu, jer dimnjak ima žutu, a ne crvenu naljepnicu. Da bi umirli stanovnike, najavljuju još jedan pregled statičara i napominju da je dimnjak ograđen.


Komentari