‘PARKIRAJ TAMO DI ŽIVIŠ’ Špančanima ‘puknuo film’ pa ostavljaju bijesne poruke na autima: ‘Zovem vam policiju’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Problem s parkiranjem diljem Zagreba nije velika novost, no ostavljanje dramatičnih poruka na prednjem prozoru automobila mogla bi biti. Naime, nervoza među stanarima koji se 20 minuta voze naseljem kako bi pronašli slobodno mjesto za parkirati svoje vozilo u Španskom na samom je vrhuncu.

Jednog je vozača prije posla na automobilu dočekala poprilično neugodna poruka.

“Poštovana gospodo, vrijeme je da svoja vozila počnete parkirati tamo gdje stanujete da bi mi stanari koji ovdje živimo mogli normalno funkcionirati, a ne da moramo tražiti parking na livadi kod vaših susjeda. I to još sa dva auta, sram vas može biti. Imamo rješenje i za to, nemojte se iznenaditi!!!”, piše na papiriću kojeg su, ako je vjerovati posljednjem retku, potpisali stanari zgrade čiji parking se zauzima.

Photo: Facebook

Nije dugo trebalo da stigne odgovor na ovaj neobičan zahtjev.

“Ova poruka je prije pola sata osvanula na suprugovom autu. Dragi stanovnici zgrade Vilima Korajca 2-10, parking nije vaš nego je javni. Svi imaju svako pravo tamo parkirati isto kao i vi. Ovaj slučaj ću prijaviti policiji u slučaju da nađem svoj ili suprugov oštećeni auto”, poručila je zgrožena žena.

“I budite uvjereni da, kad bi bilo mjesta za parking ispred moje zgrade, sigurno se ne bih parkirala kod vaše. Kao bivši stanar centra Zagreba koji jako dobro zna probleme nedostatka parkirnih mjesta, lijepo vas molim da ne prisvajate nešto što nije vaše”, zaključuje.

Iz prometnog redarstva objasnili su nam da se na spomenutim adresama doista radi o javnom parkingu te da označeno parkirno mjesto može koristiti svatko tko ga “uhvati”, koliko dugo mu je potrebno. Što se tiče poruka, ali i prijetnji, savjetuju da osoba u takvoj situaciji kontaktira policiju.

Dakle, javni parking u Zagrebu privilegija je svih građana, a ne pojedinaca. Nitko ga nema pravo svojatati. S druge strane, privatna parkirna mjesta se naplaćuju te su posebno označena. 


Komentari