PANTOVČAK OBJAVIO DETALJE: Evo gdje će se Erdogan kretati po Zagrebu tijekom četvrtka, pazite kuda vozite

Ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan, sa suprugom, boravit će u četvrtak, 8. rujna u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Turski predsjednik u službeni posjet Hrvatskoj dolazi na poziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića s kojim će se sastati i razgovarati u Uredu Predsjednika Republike u četvrtak ujutro.

Tijekom službenog posjeta turskog predsjednika predviđeno je potpisivanje nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog Ministarstva unutarnjih poslova i to o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama. U nazočnosti predsjednika Milanovića i Erdoğan, sporazume će potpisati ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Turske.

Predsjednici Milanović i Erdoğan obratit će se i sudionicima Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma koji se održava u organizaciji Kluba izvoznika i DEIK-a i to pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića. Svoj dolazak na Hrvatsko-turski gospodarski forum potvrdilo je 75 turskih gospodarstvenika, dok se s hrvatske strane očekuje dolazak čak 160 gospodarstvenika.

Na gospodarskom formu bit će predstavnici građevinskog sektora, energetike, turizma, prerađivačke industrije, farmaceutske industrije, poljoprivrede, financijskog sektora i drugih gospodarskih grana.

Dvojica predsjednika, nadalje, prisustvovat će u i svečanom otvaranju Islamskog kulturnog centra u Sisku. Tijekom službenog boravka u Hrvatskoj predsjednik Erdoğan sastat će se i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a položit će i vijenac kod Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića u Zagrebu.


Komentari