Pačja obitelj se izgubila, ali srećom, imali su ljude iz Dumovca da ih zaštite od prometa

FOTO: Facebook/Azil Dumovec

U crnilu korone i potresa u Zagrebu se još uvijek može naći neka vesela i topla tema. Ekipa iz Dumovca tako je jučer od prometa čuvala jednu preslatku pačju obitelj koja je trebala pomoć u dolasku do parka Maksimir.

“Jučer smo čuvali jednu pačju obitelj!
Građani su patku s 10 pačića uočili kraj tramvajskog okretišta na Borongaju, pa nas pozvali da im pomognemo kako pačići ne bi stradali u prometu. Došli smo i pokušali ih uloviti, ali patka se spretno izmicala našoj mreži. Procijenili smo da joj ne želimo stvarati dodatan stres i da je najbolje da cijelu obitelj prepratimo u Park Maksimir”, napisali su na svojem Facebook profilu.

Pernate slatkice prošetale su tako i preko maksimirskih terena, a možda time donesu sreću Modrima koji su danas i službeno dobili novog trenera.

“I onda je krenula neobična povorka! Usmjeravali smo pačju obitelj preko maksimirskih sportskih terena i stadiona GNK Dinamo Zagreb. Jedna je gospođa pritom preuzela posao zaštitara. Štitila je pačiće od mačaka koje tamo žive. Dodatno smo na patkice pazili pri prelasku ceste. Malo, pomalo nakon dva sata stigli smo u Park Maksimir. Patku i pačiće ostavili smo na novoj adresi. Neka uživaju na sigurnom“, dovršili su svoju priču.


Komentari