OZLIJEĐENO MALENO LANE! Životinjicu je preuzeo Zoološki vrt i upozorio: ‘Srne ostavljaju svoje mlade tijekom dana u travi’

Photo: Zoološki vrt grada Zagreba

Priča o malenom lanetu ganula je Zagrepčane. Ovu preslatku životinjicu spasitelji iz azila Dumovec preuzeli su u četvrtak na Črnomercu, nakon što je ozlijeđeno prilikom košnje trave. Naime, ove godine srne su se olanile nešto kasnije nego prošle, čini se to po broju dojava o lanadi koje je proteklih dana primio azil Dumovec.

Lane je odmah prevezeno u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a iz azila podsjećaju da srne ostavljaju svoje mlade tijekom dana u travi na mjestu koje im djeluje sigurno.

Ta lanad, važno je napomenuti, nije ostavljena i nikako se ne preporuča da ih se dira. Ukoliko naiđete na lane, bilo u šetnji šumom, planinarenju ili kako leži u visokoj travi, ne dirajte ga, njegova majka će doći!

Ako na livadi kosite travu, pazite da se ispred kosilice ne nađe neka mlada životinja poput laneta ili zeca, poručuju iz azila.

O malom lanetu oglasio se i Zoološki vrt grada Zagreba, čiji je ravnatelj Damir Skok odmah pohitao pomoći malenoj životinjici, koji je uvijek tu – bilo da je riječ o vrani, zmiji ili nekoj drugoj životinjici kojoj je potrebna pomoć, a snimka kako mazi i njeguje ozlijeđeno lane ganula je građane.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz azila Dumovec u subotu su obavijestili javnost da su noć probjedli uz ozlijeđeno lane, koje su snimili kako ga hrane, a na čijo Facebook stranici možete vidjeti i težinu ozljeda.

“Prvo smo ga hranili štrcaljkom, a sada ga privikavamo na bočicu. U njoj je kozje mlijeko. Nakon što lane doručkuje, odvest ćemo ga u oporavilište Zoološkog vrta”, poručili su.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL


Komentari